لیزرها چگونه موهای زائد را از بین می برند؟
بدن پوشیده است اندامک هایی است که با تنظیم تعامل هورمونها، پپتیدها و سلولهای مختلف، موجب رویش مو میشوند.
این اجزا به نام فولیکول، کمابیش در تمام سطح پوست گسترده بوده و تخریب آنها موجب رفع موهای زائد میشود.
کافیست تا پرتویی فشرده از نور را بر رو ی مو متمرکز کنیم تا گرمای آن از طریق جذب رنگدانه ها، ظرف کسری از ثانیه فولیکول را به خاکستر مبدل سازد. معمولا افزایش فاز رنوژن یعنی مرحله پر شدن فولیکول از مو نتیجهای رضایت بخش تلقی میشود.
فرآیند لیزر موهای زائد
بی شک لیزر بهترین راه برای حذف موهای زائد میباشد چرا که این روش تا حدودی به حذف دائمی این موهای مزاحم کمک میکند. دستگاه های موجود در بازار به طور مداوم توسعه داده میشوند تا ضمن حفظ سلامت و طراوت پوست موهای روشنتر را هم از بین ببرند. موفقیت استفاده از دستگاه های لیزر موهای زائد تا حد زیادی به حضور منظم و به موقع در جلسات بستگی دارد. طول درمان در افراد مختلف متفاوت و بین ۱ تا ۶ ماه متغیر است، اما پس از پایان دوره خواهید دید که به جز پرزهای نازک و کم تعداد، تا مدتها پدیدار نخواهند شد. دستگاه های لیزر موهای زائد معمولا از یکی از طول موجهای الکس، دایود و اندیگ برای حذف دائمی موهای زائد استفاده میکنند.
صرف نظر از تنوع امکانات دستگاه، تکنولوژی خود لیزر در کسب نتیجه دلخواه اهمیت دارد. بسته به رنگ مو، نوع پوست، ضخامت مو و ناحیه درمان دستگاه های مختلفی به بازار معرفی شدهاند که این صنعت را بیش از پیش فراگیر میسازد. چالشها برای یافتن متدهای کارآمدتر همچنان ادامه دارد، اما دستگاه های زیر تا به این لحظه از جایگاه خوبی برخوردار هستند.
اندیگ (Nd YAG)
طول موجی معادل ۱۰۶۴ نانومتر لازم است تا از لوسیونی به نام کربن کروموفور عبور کرده و بدون نیاز به اثر جذبی رنگدانه ها به فولیکول برسد. به لطف این ابتکار حتی افراد با پوست برنزه هم میتوانند از این دستگاه استفاده کرده و اثرات نتیجه بخش آن را ببینند. دستگاه لیزر موهای زائد مجهز به اندیگ همچنین این امکان را به اپراتورها میدهد تا تتوهای ناخوشایند را حذف و صدمات پوستی ناشی از اشعه خورشید را اصلاح کنند.
دایود (Diode)
نام این دستگاه برگرفته از دایودهایی است که در کنار هم قرار گرفتند تا انرژی مورد نیاز را برای تابش لیزری با طول موج 800 تا 810 نانومتر فراهم کنند. دایود موهای ضخیم را به خوبی از بین برده و به ویژه در میان آقایان پرطرفدار است. جلسه لیزر با این تکنولوژی اندکی دردناک، اما سریع و اثر بخش به پایان خواهد رسید.
الکساندرایت (Alexandrite)
سریع ترین، ساده ترین و محبوب ترین سیستمی است که در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرد .طیف پوستی آن قابل قبول است و ایرانیان با پوستهای سفید تا زیتونی عموما از نتایج آن رضایت دارند. لیزر الکساندرایت با طول موج ۷۵۵ نانومتر پالسهایی سریع و پشت سر هم دارد تجربه نشان میدهد که در حذف موهای نازک تر لیزر الکساندرایت بهتر از سایر نمونه ها عمل میکند.
روبی (Ruby)
برای اولین بار نمونه های پیشتاز دستگاه لیزر موهای زائد با اشعههای معادل ۶۹۴ نانومتر راه خود را به کلینیک ها باز کردند. این لیزر برای داوطلبانی با پوست روشن و موهای تیره کاربرد دارد. در حال حاضر کاربرد این فناوری در کلینیک ها به رفع مو در اندامهای کوچکتر محدود شده است. روبی درد کمی را به داوطلب تحمیل کرده و انتخابی مناسب برای نواحی نازکتر پوست است.
IPL
این فناوری ارتباطی با لیزر نداشته و برای حذف موها از نور شدید پالس دار استفاده میکند. فرایند فوتوترمولیز همچنان به ملانین وابسته است، اما قابلیت تنظیم طول موج و فواصل پالس آن را به انتخابی امن برای کاربرد خانگی مبدل میکند. اشخاصی با موهای روشن و پوست تیره با خیال آسوده از این سیستم استفاده میکنند اما به دلیل اثربخشی کمتر IPL فاقد کاربرد کلینیکی است.
سخن آخر آن که استفاده از لیزر برای حذف موهای زائد مزایای بسیاری دارد. این روش کارآیی بالا، سرعت بالا، کمترین عوارض جانبی و پوشش گسترده را به ارمغان می آورد. با توجه به این مزایا، استفاده از لیزر به عنوان یک روش موثر و پایدار برای حذف موهای زائد توصیه می شود. مهم است بدانید که شرایط هر فرد متفاوت می باشد.
بنابرابن بهتر است پیش از انجام لیزر موهای زائد با پزشک متخصص یا تکنسین مجرب مشورت کنید تا مناسب ترین روش را به شما پیشنهاد داده و به نتیجه دلخواه دست یابید.